Martinez 'vergeet' mogelijke oplossing bij Rode Duivels: Ik maak geen kans

Martinez 'vergeet' mogelijke oplossing bij Rode Duivels: "Ik maak geen kans"

17-11-2017 08:47
5

Door de verdedigende problemen bij de Rode Duivels moest Roberto Martinez de voorbije interlands op enkele andere namen rekenen. Van Björn Engels was er geen sprake. De verdediger is nochtans basisspeler bij Olympiakos.

"Over de nationale ploeg wil ik eigenlijk niet spreken", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik weinig of geen kans maak. Alle jongens die opgeroepen werden tijdens de kwalificatiecampagne verdienen het meest een WK-selectie, want zij hielpen mee aan de kwalificatie."

"Ik vind dat logisch en ik hoop dat ze het in Rusland goed doen en dat de nationale er iets moois van kan maken", zegt hij. Met een pak geblesseerden achterin is het toch niet ondenkbaar dat Engels een kans maakt op een (WK-)selectie. "Er moet volgens mij toch al héél veel gebeuren voor ik in aanmerking kom, hoor", zegt hij.

"'Maar oké, stel dat ik alsnog word opgeroepen, dan zal mijn tas uiteraard snel klaar zijn. Want het is natuurlijk een eer om voor je land te spelen. Maar, ik herhaal: het is niet aan de orde en ik ben daar ook totaal niet mee bezig. Ik ben helemaal gefocust op Olympiakos. Mijn grootste doel is hier te bevestigen en hier een heel goed seizoen te spelen", besluit hij.