Bruggeling schakelt psycholoog in: Ik werk er hard aan

Bruggeling schakelt psycholoog in: "Ik werk er hard aan"

17-11-2017 08:23
3

Hij is inmiddels basisspeler bij Club Brugge, maar Dion Cools zit nog met groeipijnen bij Club Brugge. De jonge verdediger beseft dat hij nog werkpunten heeft.

"In de wedstrijden is het al veel beter, maar op training ben ik soms nog even 'weg'. Dan denk ik trager dan anders", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Om zich te verbeteren heeft Cools ook hulp ingeschakeld. "Ik werk er hard aan met onze psycholoog. Het heeft soms met kleine dingen te maken: meer water drinken en minder suiker opnemen. En voldoende rust nemen."

Goed of enorm slecht
"Toch dwalen mijn gedachten af en toe nog eens af. Als de bal minutenlang aan de overzijde van het veld is, kan dat wel nog eens gebeuren. Vandaag zit er al veel meer een constante in mijn prestaties. Vroeger was het enorm goed of enorm slecht, terwijl mijn mindere matchen nu zelfs al meevallen."

"Toch ben ik niet tevreden: ik wil bij de besten op het veld behoren en vanop rechts beslissend zijn voor Club. Zoals Meunier dat was, al word ik niet graag met hem vergeleken. Ons parcours loopt gelijk en ik trek me op aan zijn carrièreverloop, maar we zijn andere spelers", aldus Cools.