'Kosten voor megaproject Chelsea verdubbelen drastisch: dik over miljard euro'

  'Kosten voor megaproject Chelsea verdubbelen drastisch: dik over miljard euro'

  vrijdag 17 november 2017 om 08:14

  De kans is groot dat de kosten voor een nieuw Chelsea-stadion ver boven de miljard euro uitkomen. Dat zou betekenen dat de opvolger van Stamford Bridge het duurste stadion ter wereld is.

  De club moet nog bekendmaken hoeveel geld het in totaal gaat kosten om een nieuw stadion te bouwen waar 60.000 man in past, maar volgens The Times had de Londense club in eerste instantie ruim 550 miljoen euro in gedachten. Het lijkt echter uitgesloten dat Chelsea dat ook daadwerkelijk kwijt is. De kosten van een een nieuw stadion voor Tottenham Hotspur, dat volgend seizoen open gaat, werd verdubbeld naar 900 miljoen euro. The Times denkt dat Chelsea dik over de miljard euro heen gaat.

  De kans is groot dat het nieuwe Stamford Bridge uiteindelijk meer gaat kosten dan het Atlanto Falcons' Mercedes-Benz Stadium en het New York Giants' MetLife Stadium, de twee 'super stadiums' die gebouwd werden voor een bedrag van ruim 1,3 miljard euro. Dat het bedrag mogelijk zo hoog oploopt heeft te maken met de tijd en de complexiteit van het bouwwerk. Het nieuwe stadion moet over een jaar of vijf klaar zijn, daar waar het nieuwe stadion van Tottenham in twee jaar gebouwd werd.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws