'Genk vond dat ik te veel woog op hun budget, een vreemd signaal'

'Genk vond dat ik te veel woog op hun budget, een vreemd signaal'

17-11-2017 08:04
1

Sandy Walsh staat komend weekend met Zulte Waregem tegenover 'zijn' Racing Genk. De jonge verdediger werd opgeleid door de Limburgers, maar vertrok afgelopen zomer. Walsh legt uit waarom hij besloot om te vertrekken.

"Bij mijn laatste contractverlenging heb ik een clausule laten opnemen dat ik in mijn laatste seizoen, zijnde 2016-2017, 75 procent van alle officiële matchen moest spelen. Zo niet, kon ik gratis vertrekken", vertelt hij.

"Dat deed ik omdat ik ook aan mijn leeftijd dacht. Als ik 22 werd, wilde ik ofwel echt basisspeler zijn bij Racing Genk of makkelijk kunnen vertrekken", aldus de verdediger tegenover Het Belang van Limburg.

In december van vorig seizoen leek zijn verhaal bij Genk al geschreven. "Op dat moment zat ik aan vijftig procent van de speelminuten. De club vond dat mijn contract te veel woog op het budget gezien de speler die ik was. Dat vond ik een vreemd signaal."

Nieuw contract
"Ik kreeg uit respect een nieuw contract aangeboden aan verlaagde voorwaarden en ik wist dat er een nieuwe speler zou gehaald worden als Castagne vertrokken was. Ik was dus een back-up. Uiteindelijk maakte ik de keuze om daar niet op in te gaan", besluit hij.