Verhuis of langer verblijf Anderlecht? 'Gemeente heeft plannen met stadion'

Verhuis of langer verblijf Anderlecht? 'Gemeente heeft plannen met stadion'

17-11-2017 07:00
5

Waa ligt de toekomst van Anderlecht? De club stapt mogelijk mee in het Eurostadion-project, maar lijkt daar zelf weinig zin in te hebben. De Gemeente Anderlecht neemt toch zijn voorzorgen en stelt enkele plannen voor met het Constant Vanden Stockstadion. Dat kan ook Anderlecht helpen.

Volgens Het Nieuwblad heeft de gemeente Anderlecht drie mogelijke plannen voorgesteld voor de stadionsite. In het eerste plan houdt men bij de gemeente rekening van een langer verblijf van Anderlecht. Dan zou het stadion uitgebreid worden naar 30.000 plaatsten en wordt er een ondergrondse parking aangelegd.

Als Anderlecht toch beslist om te verhuizen wil de gemeente, net zoals in Londen met Highbury, het stadion omvormen naar een multifunctioneel complex met onder andere een school, woongedeelte, handelszaken, enz.

Het derde en minst mogelijke scenario is dat alles blijft zoals het is. Volgens burgemeester Eric Tomas zou dat de "slechte hypothese" zijn. De stad zou namelijk dringend nood hebben aan extra parking en sportinfrastructuur.