Aubameyang uit Dortmund-selectie gezet: 'Hij liet Bosz geen andere keuze'

  Aubameyang uit Dortmund-selectie gezet: 'Hij liet Bosz geen andere keuze'

  Gepubliceerd: donderdag 16 november 2017 om 21:42do 16-11-2017 om 21:42

  Pierre-Emerick Aubameyang werd donderdag uit de selectie van Borussia Dortmund gezet. Volgens het Duitse Kicker liet de spits uit Gabon trainer Peter Bosz geen andere keus.

  Volgens het Duitse weekblad was de maat voor Bosz vol toen Aubameyang meer dan een half uur te laat kwam op de afsluitende training voor het duel met VfB Stuttgart van vrijdag. De 53-jarige trainer besloot daarop om zijn topscorer vanwege 'disciplinaire redenen' uit de selectie te zetten. Kicker meldt dat het niet de eerste keer is dat de spits te laat was voor een training.

  Het Duitse medium windt er geen doekjes om en schrijft dat Aubameyang het succes van Dortmund in de weg staat. De doeltreffende spits betaalde het vertrouwen van Bosz terug met vijftien doelpunten in de eerste paar weken, maar de afgelopen weken gaat het een stuk minder. Kicker schrijft dat Aubameyang niet meer aan de verwachtingen voldoet, niet meeverdedigt en daardoor Dortmund in de weg zit.

  Dat hij donderdag ook nog te laat kwam op de training, heeft hem zijn plekje in de wedstrijdselectie gekost. 'Hij liet Bosz geen andere keuze. De Dortmund-trainer móest hem straffen om zijn autoriteit te tonen. Aubameyang kon niet op een ongelukkiger moment te laat komen', schrijft het blad.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws