Voetbalbond vreest gezichtsverlies en gaat Eurostadion - zelfs zonder EK - bouwen

Voetbalbond vreest gezichtsverlies en gaat Eurostadion - zelfs zonder EK - bouwen

16-11-2017 19:31
3

De Belgische voetbalbond wil graag dat Brussel gaat fungeren als gaststad van het EK 2020. Er is enkel 'één klein detail' nog niet in orde. Het Eurostadion is er nog niet. Sterker nog, de plannen zijn zelfs niet in orde. Maar bij de voetbalbond maken ze zich sterk dat het Eurostadion er ooit zal staan. 

"De UEFA beslist enkel over het lot van de gaststad, niet over het stadion. Zelfs als het niet tijdig klaar geraakt voor EURO 2020, zullen we het stadion bouwen”, bevestigt bondsvoorzitter Gérard Linard aan Sportwereld. Met andere woorden in Brussel wordt gebouwd zelfs als Brussel niet mee het EK mag organiseren.

Waarom wil de bond het Eurostadion zo graag? Simpel, zonder stadion loopt het inkomsten mis. Vanaf volgend jaar speelt ons lad in de Nations League. Dan zakken landen als  Brazilië, Duitsland en Frankrijk af naar ons land. Een stadion van 40.000 plaatsen is dan nodig, maar enkel het oude Koning Boudewijnstadion beschikt over die capaciteit. 

Tot het Eurostadion er staat, wordt het behelpen voor de Rode Duivels. "We gaan ons evenwel niet binden aan één stadion, een verplaatsing naar een andere stad zoals tijdens het laatste oefenduel van de Rode Duivels zal nog gebeuren”, aldus nog Linard. 

Lees ook: RSCA weg uit Anderlecht? 'Gemeente komt met drie pistes naar buiten'