Jubileum voor Leko bij Club Brugge tegen Waasland-Beveren

Jubileum voor Leko bij Club Brugge tegen Waasland-Beveren

16-11-2017 19:20
2

Het interlandvoetbal ligt achter ons. Tot en met maart zien we de Rode Duivels niet meer in actie. Alle ogen kunnen dus terug gericht worden op de Jupiler Pro League. Dit weekend staat er met Club Brugge - Waasland-Beveren meteen een mooie wedstrijd op het programma. Ivan Leko viert daarin een jubileum.

Voor de trainer van Club Brugge wordt het zondag immers zijn 150e match bij Blauw-Zwart. Zijn teller als trainer komt zondag op 20 te staan. Tussen juli 2005 en december 2009 kwam hij als speler 130 keer actief uit voor Club Brugge. Blauw-Zwart haalde de voetballer Leko destijds weg bij het Spaanse Málaga CF en liet hem later naar Germinal Beerschot vertrekken. Dit seizoen nam Club Brugge hem als trainer over van STVV.

Op de vorige speeldag speelde Leko voor de eerste keer gelijk als trainer van Club Brugge in de Jupilr Pro League. Op het veld van Anderlecht bleef het 0-0. Door die uitslag start het als leider aan de 15e speeldag met 34 punten. Dat zijn er 6 meer dan de nummer 2 in de stand, Charleroi. Anderlecht volgt nog altijd op 9 punten van Blauw-Zwart. Tegenstander Waasland-Beveren veroverde dit seizoen 21 punten en staat voorlopig knap 5e in het klassement.