De grote Premier League-gids: zó regel je per club kaarten voor een wedstrijd

De grote Premier League-gids: zó regel je per club kaarten voor een wedstrijd

16-11-2017 18:52

Een voetbalwedstrijd bezoeken in Engeland – dat móet je als voetballiefhebber een keer hebben meegemaakt. De stadions en de ambiance zijn om van te smullen. Maar hoe regel je eigenlijk tickets voor een duel in de Premier League of één van die mooie clubs uit het Championship? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit!

Met de boot naar Newcastle? Een tripje met de trein naar Tottenham? Of het vliegtuig pakken naar een van die grootmachten uit Manchester? Tik een paar simpele zoektermen in en je vindt tal van bedrijven die alles - kaartjes, reis, verblijf - voor je regelen. Tegelijkertijd is het in veel gevallen net zo makkelijk om via de club die jij wilt bezoeken in het voetbalwalhalla van Europa, zélf tickets op te snorren. Een stuk flexibeler én het scheelt je een flinke duit. VoetbalPrimeur haalde een nachtje door en zocht voor 25 clubs uit hoe jij daar met je vrienden op de tribune kunt belanden.


Arsenal is nog altijd een populaire bestemming voor voetballiefhebbers. Net als bij veel andere topclubs uit de Premier League moet je op de website van de formatie uit Noord-Londen éérst een inschrijfformulier invullen en daarna een membership afsluiten om tickets te bemachtigen. Op de Ticket Exchange van Arsenal bieden seizoenkaarthouders die niet aanwezig kunnen zijn bij een thuisduel hun plaatsen aan. (tickets)


Ook op de website van The Cherries zal je een account moeten aanmaken om kaartjes te bestellen voor een thuisduel. De thuishaven van Bournemouth heeft in de volksmond Dean Court, maar de officiële sponsornaam is het Vitality Stadium. (tickets)


Bij het gepromoveerde Brighton loopt José Izquierdo rond. The Seagulls. Brighton hanteren diverse memberships: Silver en Bronze members krijgen de kans om tickets te kopen voordat deze in de algemene verkoop gaan. (tickets)


Voor de diehard voetballiefhebber: een tripje naar Turf Moor, dat al sinds 1883 (!) het onderkomen is van Burnley. Eén keer registreren op de website van The Clarets en je kunt zó een aantal tickets bestellen voor een thuisduel van Steven Defour en co. (tickets)


Christian Benteke ligt momenteel in de lappenmand van Crystal Palace. Een wedstrijd van Palace in voetbalmetropool Londen is ideaal te combineren met nog een ander duel uit de Premier League of het Championship. Voor wedstrijden tegen Londense rivalen is het lastig om aan kaartjes te komen via de club. Bij andere duels zou dat prima moeten lukken via de website van Palace. (tickets)


Bij landskampioen Chelsea krijgen members en seizoenkaarthouders voorrang bij het aanschaffen van kaartjes voor thuiswedstrijden. Lid worden móet dus haast wel wanneer je een Premier League-kraker of een Champions League-duel op Stamford Bridge wilt bijwonen. Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batschuayi verkassen in 2021 hoogstwaarschijnlijk naar een nieuw onderkomen. Daar is plek voor ruim 18.000 extra toeschouwers. (tickets)


Om thuiswedstrijden van Everton bij te wonen en zo DKevin Mirallas live in actie te zien, moet je sowieso een gratis account aanmaken op de website van The Toffees. Voor sommige wedstrijden zijn maximaal vier tickets per persoon aan te schaffen, bij andere duels zes. (tickets)


Vlak boven Manchester ligt Huddersfield, met meer dan 160.000 inwoners de elfde stad van het Verenigd Koninkrijk. Bij de promovendus zijn haast alle thuisduels dit seizoen al uitverkocht. Je moet er héél snel bij zijn om tickets te verkrijgen in het Kirklees Stadium (sponsornaam: John Smith's Stadium). Kaartjes voor Laurent Depoitre en co gaan zelfs bij topduels snel in de algemene verkoop. (tickets)


Sinds het kampioenschap van The Foxes in 2016, zijn thuiswedstrijden van de club immens populair geworden en is het ook lastiger om aan tickets te komen. Op de website van Leicester moet er sowieso een account worden aangemaakt en leden met zogenaamde loyalty points krijgen voorrang bij het kopen van kaartjes voor matchen van Wilfred Ndidi en zijn ploemaats. (tickets)


De ploeg van Simon Mignolet heeft in België meerdere fanclubs. Hardcore fans van The Reds kunnen lid worden en via die route aan tickets komen. Via de club zelf kun je ook een poging wagen. Er blijft altijd een klein aantal kaartjes beschikbaar voor mensen die geen seizoenkaart of membership hebben. (tickets)


De doelpuntenmachine van Pep Guardiola speelt sinds 2003 in het moderne Etihad Stadium. Wie inlogt op de website van The Citizens, zal eerst een account moeten aanmaken om tickets te versieren. Vervolgens kun je een stoeltje uitkiezen en de kaartjes laten thuisbezorgen voor de matchen van Kevin De Bruyne en Vincet Kompany. (tickets)


Na Wembley is Old Trafford het grootste stadion van Engeland. Een bezoekje aan het Theatre of Dreams is eigenlijk een must. Topwedstrijden kosten helaas een vermogen en zijn snel uitverkocht. Een membership is verplicht om een duel in de Premier League te bezoeken. Voor bekerduels en de Champions League en Europa League van Marouane Fellaini gelden weer andere richtlijnen. (tickets)


Eén van de mooiste en meest indrukwekkende stadions van de Premier League: St. James' Park. Hoe slecht het ook gaat met The Magpies, de thuishaven van Newcastle United lijkt altijd tot de nok toe vol te zitten. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om een duel bij te wonen. Per wedstrijd gaat er een aantal kaartjes in de vrije verkoop. Ook hier geldt: members krijgen voorrang. (tickets)


Exact vijf weken voor elk thuisduel van Southampton krijgen members de kans om online een ticket aan te schaffen. Bij duels in de A-categorie (derby's en wedstrijden tegen topclubs) zijn kaartjes vaak alleen beschikbaar voor voetbalfans die al eens eerder een wedstrijd van The Saints hebben bijgewoond. Members krijgen voorrang én korting. (tickets)


Het bet365 Stadium in Stoke-on-Trent is beroemd en berucht. Je zult je op de website van Stoke moeten registreren om een kaartje te bestellen. Ook hier geldt dat je met een lidmaatschap korting krijgt op tickets. Bovendien doet Stoke een sjaal cadeau. (tickets)


Je kunt tickets regelen via de website van The Swans. Mensen met een Jack Army membership krijgen voorrang. (tickets)


Van 1899 to 2017 was White Hart Lane de thuishaven van Tottenham. In het seizoen 2017/18 speelt Spurs al z'n duels op Wembley, in afwachting van het nieuwe stadion dat op de plek van White Hart Lane verrijst. Voordeel: er is momenteel plek voor liefst 90.000 Spurs-fans bij thuiswedstrijden van de club. Voordat je via de website van Tottenham kaarten kunt kopen, zal je je eerst moeten registreren om Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé aan het werk te zien. (tickets)


Mensen die zich registreren op de website van Watford, krijgen first access bij het aanschaffen van tickets voor thuiswedstrijden van Christian Kabasele en co. Een account en een daaraan gekoppeld Fan ID is sowieso noodzakelijk om toegang te krijgen tot Vicarage Road. (tickets)


Misschien wel de mooiste stadionnaam van de Premier League: The Hawthorns. West Brom schipperde jarenlang tussen Premier League en Championship, maar de club is de laatste jaren uitgegroeid tot een stabiele middenmoter. Je raadt het al: op de website van The Baggies is een account een must om tickets te kopen. Na een tijdje gaan kaartjes in de algemene verkoop en dan zijn ze ook prima verkrijgbaar. (tickets)


The Hammers ruilden Upton Park in de zomer van 2016 in voor het London Stadium. Van de 60.000 beschikbare stoeltjes zijn er liefst 50.000 vergeven aan seizoenkaarthouders. Om een wedstrijd te kunnen bijwonen is het verplicht om geregistreerd te zijn. Vrijwel alle beschikbare tickets worden verdeeld onder mensen met een membership. (tickets)

Championship


Na jarenlang wanbeleid was het onvermijdelijk dat Aston Villa, één van de grootste clubs van Engeland, een keer zou degraderen uit de Premier League. In 2016 was het zover. Het is nog steeds een genot om naar Birmingham af te reizen en een bezoek te brengen aan Villa Park. Dit seizoen doen The Villans onder manager Steve Bruce keurig mee in de subtop. (tickets)


Craven Cottage, sinds 1896 de thuishaven van Fulham, is een waar voetbalmonument. Nog niet eens zo lang geleden, in 2010, speelden The Cottagers er legendarische Europese wedstrijden tegen Juventus, VfL Wolfsburg en Hamburger SV. Sinds 2014 is de Londense club actief in het Championship. Inschrijven op de website kost twee minuten, daarna zijn kaartjes voor thuiswedstrijden simpel aan te schaffen. Een thuisduel van Fulham is prima te combineren met een topduel van één van de grote clubs uit Londen. (tickets)


Van oudsher kunnen The Tractor Boys rekenen op bovengemiddeld veel belangstelling vanuit Nederland. Arnold Mühren en Frans Thijssen beleefden in de jaren tachtig grote successen met Ipswich, onder de legendarische manager Bobby Robson. Tegenwoordig draait de club anoniem mee in het Championship. Portman Road blijft bijzonder. Op match day zijn bij de stadionkassa's altijd wel kaartjes te verkrijgen. Online tickets kopen is ook eenvoudig, zodra je eenmaal - je raadt het al - geregistreerd bent. (tickets)


De landskampioen van 1992 reikte in het seizoen 2000/2001 nog tot de halve finale van de Champions League. Jonathan Woodgate, Harry Kewell, Robbie Keane, Rio Ferdinand: The Whites wilden met een talentvol team de Engelse én Europese top bestormen. Er werden echter té veel financiële risico's genomen en de roemruchte club stortte als een kaartenhuis ineen. Na een paar dramatische jaren in de League One is de weg omhoog nu weer ingezet in het Championship. Wil je Vurnon Anita en Jay-Roy Grot live in actie zien? Tickets voor het fraaie Elland Road zijn te verkijgen wanneer je jezelf hebt geregistreerd op de website van de club. (tickets)


Zin om trainer Jaap Stam en co. aan te moedigen in het Madejski Stadium? Registreren op de website van The Royals is - zoals bij het gros van de clubs - simpel. Daarna kun je via het ticketingsysteem een stoeltje uitkiezen. (tickets)