Ex-speler van Anderlecht droomt van debuut aan de zijde van Youri Tielemans

Ex-speler van Anderlecht droomt van debuut aan de zijde van Youri Tielemans

16-11-2017 17:45
1

Onze landgenoot Francesco Antonucci vertrok begin dit kalenderjaar naar AS Monaco omdat hij weinig kansen zag om door te breken bij Ajax. Het achttienjarige jeugdproduct van Anderlecht hoopt dit seizoen zijn debuut te maken voor het eerste elftal van de Ligue 1-kampioen.

"Ik speel met het tweede elftal, maar ik train mee met het eerste team. Toen ik vorige winter mijn contract tekende, werd ik meteen voor de Champions League ingeschreven. Dat sprak vertrouwen uit. Ik heb het gevoel dat ik hier serieuzer word genomen dan bij Ajax en dat de kans groter is dat ik hier zal doorbreken", zegt Antonucci in gesprek met Ajax Showtime. Zijn doel voor dit seizoen is dan ook helder. "Mijn debuut maken voor het eerste team. Dat mag duidelijk zijn."

Antonucci vertrok bij Ajax door een gebrek aan vertrouwen. "Ik weet niet waarom, maar Ajax had weinig vertrouwen in mij. Ik was écht goed bezig, maar toch mocht ik niet aansluiten bij Jong Ajax. Ik speel bij Monaco bij het tweede team en dat is echt wel even anders dan bij Ajax in U19. Het is veel fysieker. Doordat ik klein ben heb ik altijd wel geleerd hoe ik met fysiek spel om moet gaan. Door mijn voetballende kwaliteiten kan ik de fysieke duels deels uit de weg gaan."