Neymar keihard afgemaakt: 'Ik begrijp gewoon niet waarom hij hierheen komt'

Neymar keihard afgemaakt: 'Ik begrijp gewoon niet waarom hij hierheen komt'

16-11-2017 16:45
3

Eric Cantona begrijpt niets van de beslissing van Neymar, die deze zomer van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain vertrok. De voormalige superster van onder meer Manchester United laat in gesprek met Yahoo Sport zijn licht schijnen over de duurste voetballer ter wereld.

"Als je 25 bent en voor Brazilië én Barcelona speelt... Dan vraag ik me af waarom je naar Frankrijk komt, om tegen Amiens en Guingamp te spelen", opent Cantona. De argumenten dat Neymar met PSG de Champions League kan winnen, worden door Cantona van tafel geveegd. "Dat zijn maximaal tien wedstrijden per jaar. Ik begrijp gewoon niet waarom hij naar Frankrijk komt. Wie begrijpt het wel? Dan heb je in mijn ogen geen passie voor de sport."

Cantona laat bovendien weten dat hij niet speciaal de televisie aanzet om Neymar aan het werk te zien. "Om PSG tegen Guingamp te zien spelen? Het interesseert me niet. Die hele Ligue 1 heeft me nooit geïnteresseerd. Spelen Pastore en Ben Arfa eigenlijk nog bij PSG? Heel weinig? Dan ga ik zeker niet meer kijken."