Mourinho wuift vermeende rivaliteit weg: 'We zijn beide succesvol geweest'

Mourinho wuift vermeende rivaliteit weg: 'We zijn beide succesvol geweest'

16-11-2017 15:45

Manchester United-manager José Mourinho ontkent dat hij problemen heeft met collega Rafael Benitez van Newcastle United. De twee kruisen zaterdag de degens op Old Trafford.

Mourinho en Benitez vlogen elkaar in het verleden meermaals in de haren. De eerste keer was in 2005, toen het Liverpool van Benitez te sterk was voor Mourinho's Chelsea in de halve finale van de Champions League. De twee wisten elkaar ook in de jaren daarna en bij andere clubs regelmatig te beledigen, maar volgens de Portugees was dat niet persoonlijk.

"Ik denk niet dat er rivaliteit was met Rafael, die rivaliteit was meer tussen onze clubs dan tussen ons", vertelt de coach van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini aan Sky Sports. "We zijn managers van dezelfde generatie. We kwamen in hetzelfde jaar naar Engeland en we zijn beide succesvol geweest in Europa. Niet veel manangers hebben de Champions League én de Europa League gewonnen. Wij behoren tot de weinigen."

"Natuurlijk was er rivaliteit tijdens duels tussen Chelsea en Liverpool, dat gebeurt. Maar ik respecteer hem, zijn talent, zijn loopbaan en ik geloof graag dat hij er hetzelfde overdenkt", besluit Mourinho.