Slecht nieuws voor Tottenham: 'Rode Duivel uit tot na Kerstperiode'

Slecht nieuws voor Tottenham: 'Rode Duivel uit tot na Kerstperiode'

16-11-2017 15:00
2

Een forse tegenvaller voor Tottenham Hotspur: Toby Alderweireld is tenminste tot Kerst uitgeschakeld. Dat heeft manager Mauricio Pochettino donderdag bevestigd, meldt Sky Sports.

De 28-jarige Belg liep begin deze maand in de Champions League-confrontatie met Real Madrid (3-1) op Wembley een scheurtje in de hamstring op. Hij miste daardoor onder meer de interlands van België met Mexico en Japan. Ook voor zijn club is het gemis van Alderweireld, die als een van de beste verdedigers in de Premier League geldt, een hard gelach.

Tottenham mist de oud-Ajacied onder meer in de Noord-Londense derby tegen Arsenal van zondag. Ook ontbreekt hij in ongeveer negen andere Premier League-duels, waaronder de topper tegen Manchester City. In de Champions League moet Alderweireld onder meer verstek laten gaan tegen Borussia Dortmund.

"We vermoeden dat hij langer out zal zijn dan we aanvankelijk dachten", vertelde Pochettino op een persconferentie. "Misschien keert hij na Kerstmis terug, verwachten we nu. Hij is teleurgesteld, maar richt zich op zijn herstel."