Ferme uithaal: Een eigen speler uitfluiten, dat kan niet de bedoeling zijn

Ferme uithaal: "Een eigen speler uitfluiten, dat kan niet de bedoeling zijn"

16-11-2017 14:30
9

Dinsdagavond oefenden de Rode Duivels voor het eerst sinds 2013 nog eens in het Jan Breydelstadion in Brugge. Een groot succes werd het echter niet. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd was er heel wat animo te beleven. Tijs Cools van fanclub 1895 reageert.

Voor de wedstrijd was er al sprake van terreurdreiging, gelukkig kon de wedstrijd toch doorgaan. Tijdens het duel lieten verschillende Club Brugge-fans zich van hun kleinste kant zien. Yuya Kubo (AA Gent) en Steven Defour (ex-RSCA) werden uitgefloten door een vrij grote groep.Supportersclub 1895 is dan ook totaal niet opgezet met de fluitconcerten.

"Dat past niet bij het imago van onze supportersclub. Ik ben wel overtuigd dat het een minderheid van de fans is die zoiets doe. Neem het voorbeeld van Defour. Ik stond zelf tussen de fans en een deel van de supporters is zijn naam beginnen scanderen net omdat ze niet achter het idee staan om een eigen speler uit te fluiten. Dat kan niet de bedoeling zijn", klinkt het bij Sporza.

Een zekere afstand
Cools vindt dan ook dat het Koning Boudewijnstadion nog altijd de beste optie is. "De piste in Brussel zorgt altijd voor een zekere afstand. Al vanaf de opwarming merk je dat er meer contact is tussen spelers en fans als de piste er niet is. Anderzijds is het soms wel makkelijker in Brussel om sfeer te creëren omdat de vaste sfeergroepen samenzitten”, besluit hij.