OFFICIEEL: Racing Genk is 'trots' en geeft eigen jeugdproduct nieuw contract

OFFICIEEL: Racing Genk is 'trots' en geeft eigen jeugdproduct nieuw contract

16-11-2017 11:00
1

Racing Genk staat alle lange tijd bekend om zijn uitstekende jeugdopleiding. Vele talenten zijn al doorgestroomd naar de hoofdmacht. Dries Wouters heeft deze stap ook al gemaakt en blijft voorlopig verbonden aan de Limburgers.

Wouters heeft namelijk donderdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Genk, dat het nieuws via de officiële kanalen naar buiten bracht. Het contract van de 20-jarige verdediger zou komende zomer aflopen, maar is verlengd tot en met medio 2019, met een extra optie voor nog twee jaar.

Genk is blij met de verlengde samenwerking. ''Dries Wouters was 9 toen hij startte bij de Genkse jeugdacademie, waar hij de volledige opleiding doorliep. Op zijn 16de tekende hij zijn eerste profcontract in Genk. Sinds seizoen 2015-2016 maakt Dries deel uit van de A-kern waar hij blijft groeien als centrale verdediger. KRC Genk is trots op de prestaties van Dries en kijkt uit naar zijn verdere groei binnen de club. Proficiat Dries en veel succes!'', schrijft Genk.

De jeugdinternational kwam vorig seizoen tien duels in actie, maar wacht deze jaargang nog op zijn eerste speelminuten. Wouters lijkt veel geduld te moeten hebben, want er lijkt op korte termijn lijkt zijn situatie niet te veranderen. Coach Albert Stuivenberg zette hem zelfs in tien van de eerste veertien competitieduels op de tribune.