Ex-bondscoach komt met zijn ideale elf: geen plaats voor lieveling Martinez

Ex-bondscoach komt met zijn ideale elf: geen plaats voor lieveling Martinez

16-11-2017 09:40
9

Aimé Anthuenis was van 2002 tot en met 2005 bondscoach van de Rode Duivels. De 73-jarige oud-coach volgt de verrichtingen van de nationale ploeg nog altijd op de fout. Hij heeft ook al een ideale WK-opstelling in zijn hoofd.

Anthuenis in het huidige systeem met Toby Alderweireld, Vincent Kompany en Thomas Vermaelen achterin gaan spelen, hoewel vooral de laatste een groot vraagteken zijn vanwege hun vele blessures. Thomas Meunier en Jan Vertonghen spelen bij Anthuenis op de flanken. Met Vertonghen in plaats van Nacer Chadli kiest de voormalige keuzeheer voor iets meer defensieve zekerheid. 

De meest opvallende wissel zou Anthuenis op het middenveld doen. In zijn ideale elf is er geen plaats voor Axel Witsel, die ook onder Martinez als één van de eerste op het wedstrijdformulier wordt gezet. ''Witsel is niet de schuld van alles, maar het zou geen kwaad kunnen hem er eens naast te zetten. Dembélé kan dat minstens even goed en zelfs nog beter. Slim, balvast, sterk: zet hem in de rol van Witsel met De Bruyne naast hem en laat ze de anderen sturen. Dan gaan we al veel verder komen'', luidt de duidelijke mening van Anthuenis in Het Laatste Nieuws.

Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens en Romelu Lukaku maken de elf compleet. Al zou Anthuenis publiekslieveling Mertens wel eens naast de ploeg durven te zetten

De opstelling van Anthuenis: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vermaelen – Meunier, De Bruyne, Dembele, Vertonghen – Mertens, Lukaku, Hazard