Laatste WK-deelnemer is bekend, de definitieve potindeling ook

16-11-2017 07:22
7

Alle 32 deelnemers voor het WK zijn bekend. Peru was als laatste land aan het feest. Het versloeg Nieuw-Zeeland met 2-0 en kan in Rusland een tegenstander van de Rode Duivels worden. Door de kwalificatie van Peru ligt nu ook de definitieve potindeling vast.

De heenmatch eindigde op 0-0. Jefferson Farfán zette Peru in de terugmatch na een half uur spelen op voorsprong met een hard schot. De aanvaller speelt tegenwoordig voor Lokomotiv Moskou. 35 minuten lang mocht Nieuw-Zeeland hopen op een ommekeer, maar na 65 minuten was het gedaan voor de ploeg. Christian Ramos zorgde in de 65e minuut voor de bevrijdende 2-0, daar waar Peru meerdere kansen had laten liggen.

Peru moest zich via de Play-Offs zien te plaatsen voor het WK omdat het land in de groepsfase als vijfde was geëindigd, achter Brazilië, Uruguay, Argentinië en Colombia. Voor het land is het de eerste keer sinds 1982 dat het zich mag melden op een eindtoernooi.

De loting voor het WK is op 1 december en zal live op VoetbalPrimeur.be te volgen zijn. Op het WK is België reekshoofd bij de loting. Ons land zit in pot 1, maar kan enkele serieuze kleppers treffen in de groepsfase. Ook een eenvoudige loting is niet uitgesloten.