Vanhaezebrouck heeft nieuwe lieveling: Zo iemand heeft met mij meteen een band

Vanhaezebrouck heeft nieuwe lieveling: "Zo iemand heeft met mij meteen een band"

15-11-2017 21:44
2

Toen RSC Anderlecht afgelopen zomer Pieter Gerkens naar het Astridpark haalde, stelde heel wat analisten zich daar vragen bij. De voormalig speler van STVV zou een 'excuus Belg' zijn. Maar kijk, enkele maanden later staat Gerkens gewoon regelmatig in het team. Hein Vanhaezebrouck is dan ook fan van de middenvelder. 

"Ik stel vast dat hij een rustige jongen is die dingen oppikt, die iedere training met goesting, drive en plezier beleeft en die open staat en mij vragen stelt. Zo iemand heeft met mij meteen een band. Zulke jongen krijgen nooit het gevoel dat ik te veel van hen eis", aldus de trainer van Anderlecht in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens Vanhaezebrouck staat zijn deur trouwens klaar voor iedereen. "Ik sta nochtans voor iedereen open en als er iemand bij mij in mijn bureau zit, is er altijd empathie. Maar ik begrijp dat er spelers zijn die aan mijn aanpak moeten wennen. Zeker zij die voor het eerst een coach meemaken die zo veeleisend is, die er alles wil uithalen wat erin zit en niet tevreden is met nu en dan een keer goed spelen."