Dan toch een 'eindtornooi' voor Nederland, Italië en de VS?

Dan toch een 'eindtornooi' voor Nederland, Italië en de VS?

Gepubliceerd: woensdag 15 november 2017 om 12:34wo 15-11-2017 om 12:34

Het Nederlands elftal gaat niet naar het WK, maar dat betekent niet dat de Oranje-internationals al een vakantie kunnen boeken voor de zomer van 2018. De Amerikaanse voetbalbond onderzoekt de mogelijkheid om een mini-toernooi te organiseren met landen die geen WK-ticket hebben bemachtigd.

Dat meldt ESPN. De Verenigde Staten heeft zich net als het Nederlands elftal niet weten te plaatsen voor de mondiale eindronde in Rusland en hetzelfde geldt voor de gerenommeerde voetballanden Italië, Ghana en Chili. De US Soccer Federation onderzoekt daarom samen met Soccer United Marketing de mogelijkheid om samen met de genoemde landen een mini-toernooi te organiseren in de zomer van 2018.

De plannen zijn op dit moment nog in de verkennende fase, waardoor de exacte opzet van het toernooi nog onduidelijk is. Het kan volgens ESPN een mini-toernooi in één land worden, maar ook een serie vriendschappelijke interlands tussen de Verenigde Staten en Nederland, Italië, Ghana en Chili. In elk geval biedt de internationale voetbalkalender voldoende ruimte in aanloop naar het WK, omdat de landen die wél van de partij zijn in Rusland oefeninterlands afwerken.

De Nederlandse voetbalbond weet vooralsnog niets van een mini-toernooi tussen de vijf gerenommeerde WK-afvallers Nederland, de Verenigde Staten, Italië, Ghana en Chili. Dat laat de voetbalbond woensdag weten aan het Algemeen Dagblad. De invulling van de zomer ligt voor Oranje nog open. De nieuw te benoemen technisch directeur en bondscoach kunnen de eventuele uitnodiging uit de VS accepteren of niet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws