Buitenlandse media hard voor Rode Duivels: 'Triestige avond op ongeschikt veld'

Buitenlandse media hard voor Rode Duivels: 'Triestige avond op ongeschikt veld'

15-11-2017 10:55
3

De Rode Duivels worden ook over de grens beschouwd als een belangrijke kandidaat voor de wereldtitel, maar tegen Japan (1-0) was het spel andermaal niet overtuigend. De buitenlandse media zijn niet mals.

'België staat vijfde op de Wereldranglijst, maar daar was gisteren weinig van te merken', trapte het Franse L'Equipe scherp af. De verslaggever werd nauwelijks vrolijk van het schouwspel dat hij kreeg voorgeschoteld. 'Het feit dat Lukaku alleen topschutter werd in de Belgische geschiedenis, was bijna het enige hoogtepunt op een verder triestige avond op een ongeschikt voetbalveld', klinkt het hard.

Daar bleef de kritiek niet bij. 'België mist al even snelheid in de omschakeling en de kracht om een stevige overwinning te boeken.' De toonaangevende sportkrant zag toch kleine lichtpuntjes, waaronder het optreden van Simon Mignolet. 'Japan stond goed georganiseerd, maar moesten uiteindelijk de duimen leggen na een goede individuele actie van Chadli en het doelpunt van Lukaku', viel ook het doelpunt aardig in de smaak.

Het Nederlandse Voetbal International wist dat de Rode Duivels zich wilden tonen na de 3-3 tegen Mexico. 'Dat lukte voor rust maar mondjesmaat, zeker omdat keeper Eji Kawashima in de weg lag bij inzetten van Lukaku en Kevin De Bruyne. Echt overtuigend was het allemaal niet wat De Rode Duivels lieten zien', raakten de noorderburen evenmin overtuigd.

Lukaku
De Engelse media hadden vooral aandacht voor Romelu Lukaku, die met zijn 31e interlandgoal nu alleen recordhouder is. 'De spits staat al zeven wedstrijden droog bij Manchester United, maar wist toch België de zege te bezorgen. Lukaku zal hopen dat zijn heldhaftig optreden bij de nationale ploeg hem inspireert zijn doelpunten op clubniveau terug te vinden', aldus The Daily Star. Ook de Daily Mail focuste zich op 'Big Rom'. 'Lukaku, nog altijd maar 24, werd de redder van België tegen Japan', zag de Engelse krant.