Rode Duivels met zorgen naar 2018: De magische formule vinden

Rode Duivels met zorgen naar 2018: "De magische formule vinden"

15-11-2017 09:30
5

De Rode Duivels speelden tegen Japan hun laatste interland van 2017. De volgende afspraak volgt pas in maart. De twee oefeninterlands brachten echter geen zoden aan de dijk, de twijfels over de selectie blijft. Chef Sport Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad zag onze nationale ploeg verre van overtuigen.

"Als de twee oefenwedstrijden tegen Mexico en Japan, in eigen land, iets hebben uitgewezen, is het dat de Belgen er nog lang niet zijn", opent Vandewalle. "Als je je niet te druk wil maken, meen je dat dit ook niet hoeft. Het is nog zeven maanden tot het WK en straks kent niemand nog de resultaten van deze oefenmatchen."

"Het tere punt is dat we weinig tot geen vooruitgang zien, wat de bondscoach ook vertelt. Behalve de volledige ontbolstering van Lukaku, nu al topschutter aller tijden bij de Duivels, en de bevestiging dat De Bruyne en Mertens uitzonderlijke talenten zijn, hadden we gisteren weer weinig om ons aan op te trekken. Het is echt te hopen dat straks de magische formule op tijd wordt gevonden."

Een groot gat
De defensie blijft voor problemen zorgen. "De centrale defensie was andermaal geen baken van zekerheid. De vaststelling blijft: we hebben met Alderweireld, Vertonghen (gisteren weer linksback), Kompany en Vermaelen vier toppers, maar daarna gaapt een groot gat. Dat onderstreepte de onzekere Kabasele gisteren. Het is een te groot verschil."

Ook bondscoach Roberto Martinez heeft boter op het hoofd. "Roberto Martinez verschuilt zich achter de experimenten die hij in deze voorbereidingsfase doorvoert. Maar zo spectaculair zijn die niet. Gisteren na de rust een verdediging met vier en het uittesten van enkele spelers. De meesten, kennen we echter al en ze bevestigden alleen maar wat we van ze weten", besluit hij.

LEES OOK: 'Rode Duivels zijn een leuk intermezzo, clubvoetbal is van levensbelang'