Vertonghen irriteerde zich: 'Het was anders dan gewoonlijk, wat zoeken'

Vertonghen irriteerde zich: 'Het was anders dan gewoonlijk, wat zoeken'

15-11-2017 08:15
2

De Rode Duivels konden dinsdagavond eindelijk nog eens de nul op het bord houden. Na de drie tegendoelpunten tegen Mexico, doet zo’n cleansheet zeker deugd. De terugkeer van Jan Vertonghen zal daar zeker voor iets tussen zitten. Hij was er na een blessure terug bij tegen Japan.

Toch zag de verdediger van Tottenham Hotspur er met momenten niet al te tevreden uit. "Ah, maar dat was omdat ik een trap op mijn knie had gekregen. Het was in het begin van de wedstrijd wel wat zoeken. We speelden iets anders dan gewoonlijk, zowel in balbezit als in balverlies", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

"We wisten hoe Japan ging spelen, met héél veel energie. Ze vlogen er direct op. Dus moesten we vanonder de druk vandaan komen. Dat lukte niet altijd. Je zag wel dat ze dat niet konden blijven volhouden naarmate de wedstrijd vorderde en wij meer balbezit kregen. Wat we met dat balbezit deden, was een andere vraag."

Toch vond Vertonghen dat zijn team weinig weggaf achterin. "Japan is een paar keer gevaarlijk geweest, maar ze hebben nooit uitgespeelde kansen gehad. We hebben het goed gedaan achterin. Het kan absoluut beter, maar het is goed dat we tegen dit soort tegenstanders spelen", besluit hij.