Bankzitter Onyekuru ziet landgenoten zegevieren tegen Messiloos Argentinië

Bankzitter Onyekuru ziet landgenoten zegevieren tegen Messiloos Argentinië

14-11-2017 19:25

Argentinië heeft geen al te beste zaak gedaan in de aanloop naar het WK. Het Zuid-Amerikaanse land kon niet rekenen op Lionel Messi. Dat was er ook aan te zien. Het verloor met 2-4 cijfers van Nigeria.

Een zeer aanvallend Argentinië begon nochtans goed aan de wedstrijd, met een knap doelpunt van Ever Banega via een vrije trap. De Argentijnen bleven er vol voor gaan en leken de wedstrijd helemaal naar hun hand gezet te hebben.

Na de 2-0 van Sergio Aguëro tien minuten was Argentinië freewheelend op weg naar de overwinning. Net voor rust ontbond Kelehi Iheanacho echter zijn duivels. Eén minuut voor de pauze maakte hij er 2-1 van.

Nigeria begon vol goede moed aan de tweede helft en werd daarvoor beloond. Alex Iwobi en Idowu konden er voor het uur nog 2-3 van maken. Arsenal-spits Iwobi maakte Argentinië twintig minuten voor tijd helemaal af met zijn tweede van de avond en zorgde voor de 2-4 eindstand.

Ex-Genkenaar Wilfred Ndidi en ex-Gentenaar William Troost-Ekong speelden een hele wedstrijd. Henry Onyekuru kreeg geen speelminuten en bleef op de bank.