Analist geeft raad aan Martinez: 'Niet alleen met Chadli of Ciman naar het WK'

Analist geeft raad aan Martinez: 'Niet alleen met Chadli of Ciman naar het WK'

14-11-2017 18:36

De meningen over de kritiek van Kevin De Bruyne op de speelwijze van de Rode Duivels zijn verdeeld. Sommigen vinden dat de middenvelder van Manchester City niet langer onaantastbaar is, maar daar gaat Frank Raes niet mee akkoord.

"Je kan niet alleen met Chadli's, Cimans, of Tielemansen naar het WK trekken", vertelde Raes op de webstek van Sporza. "De kans dat Nainggolan thuisblijft lijkt groot. Gaan we ook de beste speler van de Premier League niet gebruiken? Een nationale ploeg moet rond zijn beste spelers geboetseerd worden."

De Bruyne was niet de eerste Rode Duivel die zijn kritiek uitte tegenover de media. "Courtois heeft ook eens kritiek gehad en maakte al eens een fout, maar niemand zou hem naast de ploeg zetten. Dat soort spelers zijn de steunpilaren van je team. Bovendien heeft De Bruyne recht van spreken, vind ik."

"Ik zie ook nog altijd niet echt een ploeg op het veld staan. Het is opmerkelijk dat bijvoorbeeld de defensie met drie achteraan toevallig is ontstaan. Martinez speelde eerst met vier verdedigers, tot linksachter Jordan Lukaku geblesseerd uitviel na 23 desastreuze minuten tegen Bosnië", besloot Raes.