U19 van Gert Verheyen mag stilletjes beginnen dromen van Europees Kampioenschap

U19 van Gert Verheyen mag stilletjes beginnen dromen van Europees Kampioenschap

14-11-2017 17:25
1

De Belgische nationale U19 mag beginnen dromen van deelname aan het Europees Kampioenschap in juni in Finland. Dankzij een 3-5 overwinning in Zwitserland zijn de jonge Duivels geplaatst voor de laatste voorronde voor het EK.

België was in Zwitserland ingedeeld in een groep met Macedonië, Liechtenstein en het thuisland. Zaterdag gingen de troepen van bondscoach Gert Verheyen verrassend onderuit tegen Macedonië (1-2). Daardoor was België verplicht om hun slotmatch tegen Zwitserland te winnen. 

Na een kwartier stond het al 0-2 voor onze jonge landgenoten, dankzij goals van Ndayishimiye en aanvoerder Delcroix (allebei RSC Anderlecht). Stoke-speler Verlinden, de zoon van Dany, Amuzu ( RSC Anderlecht) en nogmaals Ndayishimiye zorgden voor een geruststellende 1-5-voorsprong.

De Rode Duivels zijn nu geplaatst voor de Eliteronde met 7 groepen. Elke groepswinnaar plaatst zich voor het Europees Kampioenschap in Finland.

De basisploeg van België
De Smet (Club Brugge); Bornauw (Anderlecht), Delcroix (Anderlecht), Bataille (KV Oostende), Foulon (Anderlecht); Verlinden (Stoke City), Boonen (Manchester United), Deom (Standard), Corryn (Anderlecht); Amuzu (Anderlecht), Ndayishimiye (Anderlecht)