U19 van Gert Verheyen mag stilletjes beginnen dromen van Europees Kampioenschap

  U19 van Gert Verheyen mag stilletjes beginnen dromen van Europees Kampioenschap

  dinsdag 14 november 2017 om 17:25

  De Belgische nationale U19 mag beginnen dromen van deelname aan het Europees Kampioenschap in juni in Finland. Dankzij een 3-5 overwinning in Zwitserland zijn de jonge Duivels geplaatst voor de laatste voorronde voor het EK.

  België was in Zwitserland ingedeeld in een groep met Macedonië, Liechtenstein en het thuisland. Zaterdag gingen de troepen van bondscoach Gert Verheyen verrassend onderuit tegen Macedonië (1-2). Daardoor was België verplicht om hun slotmatch tegen Zwitserland te winnen. 

  Na een kwartier stond het al 0-2 voor onze jonge landgenoten, dankzij goals van Ndayishimiye en aanvoerder Delcroix (allebei RSC Anderlecht). Stoke-speler Verlinden, de zoon van Dany, Amuzu ( RSC Anderlecht) en nogmaals Ndayishimiye zorgden voor een geruststellende 1-5-voorsprong.

  De Rode Duivels zijn nu geplaatst voor de Eliteronde met 7 groepen. Elke groepswinnaar plaatst zich voor het Europees Kampioenschap in Finland.

  De basisploeg van België
  De Smet (Club Brugge); Bornauw (Anderlecht), Delcroix (Anderlecht), Bataille (KV Oostende), Foulon (Anderlecht); Verlinden (Stoke City), Boonen (Manchester United), Deom (Standard), Corryn (Anderlecht); Amuzu (Anderlecht), Ndayishimiye (Anderlecht)

  Plaats een reactie

  Lunam +1380
  dinsdag 14 november 2017 om 18:17
  Had het niet zozeer voor de speler Gert Verheyen maar als trainer kan hij me wel bekoren.
  Vind ik leuk
  TP17 +598
  dinsdag 14 november 2017 om 18:49
  En als analist vind ik hem de beste!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  U19 van Gert Verheyen mag stilletjes beginnen dromen van Europees Kampioenschap