Raes waarschuwt De Bruyne: ''Ze voelen zich inderdaad onmisbaar''

Raes waarschuwt De Bruyne: ''Ze voelen zich inderdaad onmisbaar''

14-11-2017 15:40
4

Kevin De Bruyne houdt de gemoederen nog altijd bezig met zijn scherpe uitspraken over de tactiek van de Rode Duivels. De meningen over zijn uithaal zijn verdeeld.

Zo vindt Philippe Albert hem niet meer langer "incontournable" bij de nationale ploeg. Frank Raes is het daarmee oneens, al geeft hij De Bruyne wel een waarschuwing. "De Bruyne moet wel oppassen dat hij zich met zijn uitspraken en zijn lichaamstaal niet buiten de groep plaatst. De Bruyne vindt zichzelf heel goed. Alle topspelers hebben dat. Kijk naar Messi of Ronaldo, dat is een deel van hun kracht. Ze voelen zich inderdaad onmisbaar'', geeft Raes zijn opinie aan Sporza.

De commentator is wel van mening dat er ook een opdracht ligt bij bondscoach Roberto Martinez. "Het is aan de bondscoach om dat te managen. Dat heeft Roberto Martinez na anderhalf jaar nog niet gekund. Het samenspelen tussen De Bruyne en Hazard leek in het nieuwe systeem opgelost, maar dat blijkt niet in matchen tegen moeilijke ploegen. Wie is nu de patron? Ik denk dat Martinez meer met zijn spelers moet praten. Zeker met zijn sterkhouders'', besluit Raes.