Prachtige anekdote over de mens Happel uit Club-periode: 'Sprak geen woord'

Prachtige anekdote over de mens Happel uit Club-periode: 'Sprak geen woord'

14-11-2017 15:06

Het is dag op dag 25 jaar geleden dat Ernst Happel op 66-jarige leeftijd overleed aan gevolgen van kanker. De iconische coach van onder andere Club Brugge en Standard Luik geniet ook al die tijd na zijn dood nog onwijs veel respect van ex-spelers.

Happel was van 1974 tot 1978 coach bij Club Brugge. De Oostenrijk loodste Blauw-Zwart in de gloriejaren naar drie achtereenvolgende landstitels en twee Europese finals, die helaas beide werden verloren. Happel was naast een succesvolle coach ook een bijzonder man. Dat blijkt wel uit een anekdote over een heftige gebeurtenis in zijn Club-periode.

'Toen het nieuws kwam dat het dochtertje van Julien Cools was verongelukt, bleef Happel tot diep in de avond in de kantine van Club Brugge zitten. Met een fles cognac. Hij sprak geen woord. Cools keerde weken later terug op het veld, Happel gaf hem nooit meer één woord van kritiek', zo schreef de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Ook bij onze noorderburen denkt men met veel respect aan hem terug. ''Hij was er voor zijn spelers. Een geweldenaar'', aldus legende Willem van Hanegem.

Club Brugge stond dinsdag met een schitterend filmpje ook stil bij de overlijdensdag van Happel.