Joos treurt om blamage voor Italië: Dan kies je toch voor Meunier

Joos treurt om blamage voor Italië: "Dan kies je toch voor Meunier"

14-11-2017 12:00
5

Italië heeft maandag voor een dieptepunt gezorgd in zijn voetbalgeschiedenis. Voor het eerst sinds 1958 zullen ze er niet bij zijn op het WK. Filip Joos volgt het Italiaanse voetbal heel kort en ziet gewoon een gebrek aan kwaliteit.

Joos legt het Italiaanse elftal naast dat van de Rode Duivels. De Italianen komen daar niet goed uit. "De clichés over negatief voetbal wil ik niet horen. Dat was niet het probleem. Het probleem is dat deze generatie niet over een diamant beschikt om het aanvallende voetbal goed te brengen. Denk aan Hazard, aan De Bruyne en aan Carrasco. Die laatste zou altijd spelen bij Italië. En een Meunier hebben ze ook niet. Als je moet kiezen tussen Darmian en Meunier kies je voor Meunier", vertelt hij bij Sporza.

"Als je naar de ploeg van 2006 kijkt, kom je namen tegen als Pirlo, Totti en Del Piero. Totti en Del Piero konden met een pass de wedstrijd openbreken, met Pirlo had je de denker in de ploeg. Die hebben ze niet meer. Dat is het grootste probleem. Marco Verratti is geen Pirlo. Dat bovenaardse niveau heeft hij niet. En dan beland je snel met je voeten op de grond."

Gian Piero Ventura, de bondscoach van Italië, zal het waarschijnlijk moeten bekopen. "Neen, Ventura is echt geen goede bondscoach geweest. Enkel met Conte had Italië een groep met Spanje kunnen winnen. Niet met een man die 4-2-4 ging spelen, maar geen benul had hoe dat moest. Daar is Insigne vermoord. Gisteren had ik die kleine van Napoli er toch maar ingezet. Zeker op een moment dat je die ene flits goed kon gebruiken."