Gentenaar jaloers: Indrukwekkend, zo'n speler hebben wij niet

  Gentenaar jaloers: "Indrukwekkend, zo'n speler hebben wij niet"

  dinsdag 14 november 2017 om 11:45

  Dinsdagavond kijken de Rode Duivels ook een paar halve Belgen in de ogen. De kans is groot dat Eiji Kawashima, Ryoto Morioka en Yuya Kubo in actie komen bij Japan. Die laatste is onder de indruk van België, en dan vooral van Romelu Lukaku.

  Kubo vertelt in Het Nieuwsblad dat Lukaku indruk maakt op de Japanners. "Ik heb nog tegen hem gespeeld met Young Boys Bern. Een indrukwekkende voetballer die me altijd is bijgebleven. Spelers als Lukaku hebben wij niet in Japan. De gemiddelde Japanner kan drie keer in zijn lijf. Daarom proberen we onze snelheid uit te spelen en zo veel mogelijk fysiek contact te vermijden. Ons voetbal is gericht op korte passjes. Bij jullie wordt er meer verticaal gespeeld. Toch denk ik dat jullie het merendeel van het balbezit zullen hebben.”

  De Rode Duivels kunnen volgens Kubo wel degelijk wereldkampioen worden. "Natuurlijk bestaat de kans. Waarom? Ik zou de vraag eerder omdraaien. Jullie selectie barst van het talent, waarom zouden jullie niet geloven in de wereldtitel? Talent maakt nog geen goede ploeg, akkoord, maar als je twee teams vergelijkt, een hechte groep mét talent of een hechte groep zonder talent, dan is het duidelijk wie het zal halen. Kijk, ons streefdoel is om bij de beste zestien te eindigen in Rusland. Ik denk dat jullie ambitie een stukje hoger moet liggen. Ik zal op het WK ook voor België supporteren."

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14321
  dinsdag 14 november 2017 om 12:16
  Azo een krachtige beer hebben de Jap’kes inderdaad niet lopen..
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Gentenaar jaloers: "Indrukwekkend, zo'n speler hebben wij niet"