Bankzitter van Club Brugge doet oproep naar Leko: Ik wil spelen

Bankzitter van Club Brugge doet oproep naar Leko: "Ik wil spelen"

14-11-2017 07:47
3

Ivan Leko staat nog voor enkele moeilijke keuzes bij Club Brugge. Van een crisis is er nog niet echt sprake, maar er is toch twijfel over de doelmannen van Blauw-Zwart. Ethan Horvath verloor zijn plek aan Guillaume Hubert. Die basisplek wil hij snel opnieuw veroveren.

Hubert eindigde net voor de interlandbreak als doelman nummer één van Club. Horvath trok naar de nationale ploeg van de Verenigde Staten om zijn hoofd te legen. Nu wil hij opnieuw voor die basisplek strijden. "Enerzijds snap ik wel dat Leko me rust wou gunnen, maar aan de andere kant wil ik alles spelen", zegt hij.

"Zeker omdat we geen Europees meer spelen, zijn er niet zo gek veel wedstrijden, meestal maar één per week. Maar ik moet de mening van de coach respecteren", klinkt het bij de Amerikaan in Het Laatste Nieuws.

De jonge doelman kreeg al heel wat kritiek. Vooral op - volgens de criticasters - zijn zwakte, de hoge ballen. "Ik snap dat die perceptie bestaat, maar daarom hoef ik er nog niet mee akkoord te gaan. Het is iets waar ik met keeperstrainer Jan Van Steenberghe op werk, maar dat doe ik ook op andere vlakken. Zowel voor hem als voor mij is er geen probleem op hoge ballen", besluit hij.