Italiaans fiasco maakt Rode Duivels weer wat wijzer: potindeling bijna rond

Italiaans fiasco maakt Rode Duivels weer wat wijzer: potindeling bijna rond

13-11-2017 23:26
3

Na de historische uitschakeling van Italië in de barrages (voor het eerst in 60 jaar zal La Squadra niet vertegenwoordigd zijn op het WK) ligt de eindronde in Rusland weer wat meer in de plooi. Op drie teams na zijn alle deelnemers bekend. Tijd om al eens naar de verschillende potten te kijken. 

Zoals bekend krijgen de Rode Duivels in principe een haalbare poule voorgeschoteld. Roberto Martinez en co verzekerden zich de laatste maanden immers van hun statuut als reekshoofd. Als lid van pot één worden zo grootheden als Frankrijk, Brazilië, Argentinië en gastland Rusland vermeden. Toch loert het gevaar nog om de hoek. Uit pot twee kan namelijk zomaar Spanje, Engeland of Mexico tevoorschijn komen.

De laatste twee potten zullen, op Denemarken, IJsland, Servië en nu dus ook Zweden na, volledig bestaan uit niet-Europese landen. Op papier zou onze nationale ploeg geen problemen mogen ondervinden met de tegenstand uit die reeksen. Noot: het schema hieronder gaat ervan uit dat de reekshoofden in de barrages zich kwalificeren. Voor Peru, Denemarken en Australië is het WK dus nog geen zekerheid.