OFFICIEEL: Dertiende ontslag in België is een feit, opvolger al gevonden

  OFFICIEEL: Dertiende ontslag in België is een feit, opvolger al gevonden

  maandag 13 november 2017 om 18:58

  Het is ongelooflijk maar waar. Maandag heeft al de 13e van alle 24 profclubs besloten om van coach te wisselen. Tubize heeft namelijk besloten om Sadio Demba per direct op straat te zetten.

  Tubize maakte het nieuws bekend via een communiqué. ''Gezien de sportieve situatie van de club (10 punten uit 15 matchen) was een verandering van leiderschap noodzakelijk'', schrijft de ploeg uit de Eerste Klasse B. ''Sadio Demba, sinds mei 2017 in functie, zal dus geen trainer meer zijn van AFC Tubize. De club bedankt hem voor zijn immer aanwezige engagement en betrokkenheid waarvan hij de laatste maanden blijk heeft gegeven.''

  Demba kon niet voorkomen dat Tubize met 10 op 42 als laatste eindigde in de tweede periode. Tubize kende zaterdag met een 1-2 nederlaag tegen Lierse SK ook een valse start in de tweede periode. Deze nederlaag was uiteindelijk de druppel voor het bestuur.

  De clubleiding wist intern al wel een opvolger voor Demba te vinden. Philippe Thys wordt gepromoveerd tot T1 en krijgt Christian Bracconi als T2 naast zich op de bank. ''Deze reorganisatie heeft tot doel een nieuw elan aan de groep te geven, dit steeds steunend op de intrinsieke kwaliteiten die aanwezig zijn'', besluit Tubize.

  Plaats een reactie

  Lord Wenger +13972
  maandag 13 november 2017 om 19:05
  PakTubizen maar al in, Mnr. Thys.

  Haal het prof gedeelte maar stilaan weg bij onze 'profclubs'.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  OFFICIEEL: Dertiende ontslag in België is een feit, opvolger al gevonden