Real-aanvaller woedend op Mourinho na kat-vergelijking: 'Verloor mijn beheersing'

Real-aanvaller woedend op Mourinho na kat-vergelijking: 'Verloor mijn beheersing'

13-11-2017 18:17

Karim Benzema heeft zich uitgelaten over zijn relatie met manager José Mourinho. De Real Madrid-spits erkent dat hij de Portugees een keer tot de orde heeft geroepen in de Spaanse hoofdstad.

Mourinho was tussen 2010 en 2013 werkzaam bij de Koninklijke. In die periode pikte hij Benzema er een keer uit, toen Gonzalo Higuaín geblesseerd was. "Als ik niet met de hond kan jagen, dan jaag ik met de kat. Met de hond jaag je beter. Maar als je alleen een kat hebt, jaag je met de kat", doelde de Portugees op de Fransman. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij laatstgenoemde.

"We hadden over het algemeen een goede relatie, maar er waren uitlatingen die me niet bevielen", zegt Benzema tegen Canal+. "Hij sprak over katten, honden en van alles nog wat. Op dat moment verloor ik mijn beheersing", aldus de aanvaller. "Ik stapte zijn kantoor binnen en we zijn een uur samen geweest."

"Ik hem gezegd wat ik moest zeggen. Dat ik de voetballer ben en hij de coach, maar dat hij me wel moet respecteren", aldus Benzema. "Sindsdien heeft hij het ook niet meer over honden of katten gehad. Ik ben een verlegen persoon, maar als je me gaat uitlachen, dan heb je een probleem."