De Bruyne krijgt fel tegengas van ploegmaat: ''De tactiek is goed''

De Bruyne krijgt fel tegengas van ploegmaat: ''De tactiek is goed''

13-11-2017 17:30
6

Kevin De Bruyne zorgde zondag voor wat ophef door openlijk zijn vraagtekens te zetten bij de tactiek van bondscoach Roberto Martinez. Binnen de selectie lijkt echter niet iedereen het met De Bruyne eens. 

Thomas Meunier steunt Martinez en vindt de tactiek van de Spanjaard goed. "Volgens mij is de tactiek met drie achteraan goed. 3-4-3 is het beste systeem voor België, maar de 11 spelers moeten wel samen aanvallen en samen verdedigen. Als dat niet gebeurt, mislukt het. Die tactische discipline van de individuele spelers kan beter'', zei de rechtsback maandag op de persconferentie.

Meunier zoekt de oorzaak voor de 3-3 dus eerder bij de spelersgroep zelf. ''Mexico kreeg in de eerste helft twee kansen. De pressing was goed, maar mijn enige opmerking is dat ons blok bij balrecuperatie wel te laag stond. In de tweede helft vergaten we druk te zetten en dat verschil was te zien.''

Tot slot vindt Meunier dat De Bruyne zich niet al te veel moet beklagen over de tactiek. "Ik vind dat de coach verantwoordelijk is voor de tactiek. Het is aan de spelers om het zo goed mogelijk uit te voeren. Als er echt grove fouten gemaakt worden, dan moet je de analyse maken, maar als je de kwalificatiematchen bekijkt, is dat niet gebeurd." Meunier zou graag zien dat er minder twijfel wordt gezaaid. "De Bruyne moet niet twijfelen aan de kwaliteit van de groep. Hij heeft zelf ook heel veel kwaliteiten en die moet hij ten dienste stellen van de ploeg. De tactiek is voor de technische staf."