'Martinez gooit elftal overhoop, uitblinker speelt mogelijks niet'

'Martinez gooit elftal overhoop, uitblinker speelt mogelijks niet'

13-11-2017 16:15
2

Dinsdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Japan. In het Jan Breydelstadion gaan de troepen van Martinez op zoek naar eerherstel na het gelijkspel tegen Mexico. De kans bestaat dat het elftal er heel anders zal uitzien dan afgelopen vrijdag.

Op de persconferentie lichtte Roberto Martinez een tipje van de sluier op wat betreft de opstelling tegen Japan. Dat Simon Mignolet in doel zijn kans krijgt, was al bekend. Toch mogen de fans nog meer nieuwe namen verwachten. "Ook Jan Vertonghen en Christian Kabasele zullen spelen. Zij zijn fit", aldus Martinez.

Allicht zullen Laurent Ciman en Dedryck Boyata moeten vrezen voor hun basisplaats. De twee verdedigers lieten tegen Mexico geen al te beste indruk na. Verder blijft het afwachten of Eden Hazard fit geraakt voor morgen. "Maar het is allemaal niet te erg. Zijn club moet zich geen zorgen maken", stelt de Spanjaard gerust.

Toch zien we Hazard verrassend genoeg misschien toch niet in actie tegen de Japanners. "Het is wel nog niet zeker of hij morgen zal spelen, ook al omdat hij al 90 minuten voetbalde tegen Mexico. En Romelu Lukaku verkeert in hetzelfde geval." De twee sterkhouders van tegen Mexico komen dus misschien niet in actie dinsdag.