Vandenbempt weet waar Rode Duivels faalden: Enkel tegen kleine tegenstanders

Vandenbempt weet waar Rode Duivels faalden: "Enkel tegen kleine tegenstanders"

13-11-2017 15:45
2

Er is heel wat te doen rond de defensieve problemen bij de Rode Duivels. Tegen Mexico maakte de verdediging geen al te beste beurt, de kritiek was dan ook bijzonder groot. Peter Vandenbempt zag echter nog andere mankementen.

Zo vond de radiocommentator dat de Belgen te weinig de bal in de ploeg kon houden, in tegenstelling tot wat Roberto Martinez aangaf vooraf. "Het was opmerkelijk hoe weinig de Belgen de bal hadden, zeker in de eerste helft. Ze moesten vaak achter de bal lopen en werden keer op keer uit verband gespeeld. Niet in de defensie, maar op het middenveld", geeft Vandenbempt zijn kijk bij Sporza.

Onze nationale ploeg blijft dan ook in het zelfde bedje ziek. "Het is een van de principes van het spel van Martinez om hoog druk te zetten en de tegenstander op te jagen. Dat doen ze met kleinere tegenstanders, maar dus niet tegen teams die zelf ook de bal willen. In die zin kan je parallellen trekken met de match tegen Spanje, de allereerste match van Martinez als bondscoach."

Voor rust zag Vandenbempt enkel Eden Hazard op topniveau spelen. "Voor de pauze moesten we rekenen op klasseflitsen van Eden Hazard. Veel spelers bleven onder hun niveau. Axel Witsel bijvoorbeeld. Ook Youri Tielemans leed veel balverlies en zelfs Kevin De Bruyne. Er zijn dus wel meer opmerkingen te maken, in negatieve zin, dan alleen over de defensie", besluit hij.