'Rampscenario dreigt voor PSG: voor 80 miljoen spelers verkopen niet genoeg'

'Rampscenario dreigt voor PSG: voor 80 miljoen spelers verkopen niet genoeg'

Gepubliceerd: maandag 13 november 2017 om 13:35ma 13-11-2017 om 13:35

Paris Saint-Germain moet Champions League-uitsluiting voor het seizoen 2018/2019 blijven vrezen. Alleen de verkoop van spelers zal niet genoeg zijn.

Dat meldt RMC. Het Franse medium meldde vorige week dat PSG tachtig miljoen euro tekortkomt om te voldoen aan de regels rond Financial Fair Play. Lucas Moura en Angel Di Maria mogen daarom vertrekken, maar er moet meer gebeuren in Parijs om een rampscenario af te wenden. Dat bleek na overleg met de UEFA in oktober.

De Europese voetbalbond heeft PSG gewaarschuwd dat er ook op andere manier geld in het laatje moet komen. Inmiddels heeft de Franse grootmacht drie kansen bepaald. Het herzien van sponsorcontracten met merken die niets met Qatar te maken hebben, waaronder Nike en Emirates, zou worden gezien als belangrijkste stap.

Ook het uitsluiten van sponsoren uit de Verenigde Arabische Emiraten en toename van de kaartverkoop rond wedstrijden en inkomsten uit tv-gelden staan op de agenda. Om die reden vindt de winterse oefentrip van PSG ook niet plaats in Qatar, maar in Noord-Amerika.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws