Bond heeft duidelijke reactie na gevoelige uitspraken De Bruyne

  Bond heeft duidelijke reactie na gevoelige uitspraken De Bruyne

  maandag 13 november 2017 om 13:20

  Kevin De Bruyne heeft bij de nationale ploeg aan de alarmbel getrokken: de tactiek van coach Roberto Martinez werkt niet en doet de verdediging verdrinken. Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de Bond, reageert.

  Het is heel ongewoon dat Rode Duivels zo uitgesproken kritiek hebben op de bondscoach, maar Van Puyvelde maakt er geen problemen van. "Soms is het goed als er eens iets gebeurt, dat houdt iedereen scherp. We weten heel goed waar we naartoe willen en dit is niet veranderd. Misschien is dit ook wel het moment om iets te zeggen en ik maak mij hier dus totaal geen zorgen over", klinkt het bij VTM.

  Over een eventuele sanctie voor De Bruyne wil de Bond helemaal niets weten. "Of dit gevolgen heeft? Dat is aan de coach, maar daar geloof ik niet in. We moeten ook niet alles uit zijn context rukken", vertelt hij nog. 

  Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

  Plaats een reactie

  Prpldynmt +5176
  maandag 13 november 2017 om 14:28
  De enige juiste reactie zou zijn dat men eens eindelijk zou beginnen luisteren naar De Bruyne, voordat het te laat is. Hij heeft overschot van gelijk.
  Vind ik leuk
  maandag 13 november 2017 om 15:28
  Ik begrijp de reactie van de voetbalbond niet echt. Deze nationale bond zou Kevin De Bruyne op handen moeten dragen en ook om zijn frustratie; ergens ligt dat zeker aan het huidige systeem want hij heeft sinds lange tijd niet gescoord, in Engeland vliegen de ballen er in omdat de hele ploeg als een blok vooruit speelt. Kevin, de meester van de pass, vele landen zouden niet liever dan zo'n wereldspeler in de rangen willen hebben, iemand die de lakens uitdeelt; sorry, bovendien hebben we meer dan ooit de 'PEP'talk van Kevin nodig, hij weet zijn team vooruit te doen voetballen. geef die aanvoerdersband aan hem. Waarom heeft de voetbal bond iemand als Roberto Martinez overhaald om de Belgen de Spaanse school aan te leren voor zover die nog niet duidelijk was? chapeau voor Roberto en zijn team voor wat is gepresteerd, een 28/30, een prachtig resultaat. Laten we die kwaliteit toch voetballen, in een 4-4-2 of anders, met een simpel telefoontje van de heer Martinez aan zijn spaanse schoolmeester zijn al vele zaken duidelijker dan voorheen, voor iedereen, dus ook de definitieve toewijzing van de aanvoerdersband, en tot slot nog dit, dat de defensie heeft gefaald tegen Mexico staat buiten kijf maar we stonden daar wel zonder Toby, Jan, Thoma' en Kompany.. Iedereen wil winnen van de Belgen, hoe gebrand zijn wij niet om es de Duitsers of Spanjaarden een lesje te leren? De inzet is hoog, no sweat, no glory, zeggen ze hih, zeker hoog voor sommige spelers, die plaatsen dienen dan ook te worden verdiend. Dat uiteindelijk bij de 23 jongens die zullen meereizen naar Rusland, jongens zullen zitten die in clubverband veel minder hebben gespeeld het afgelopen seizoen of huidige, dan denken we aan Vermaelen maar zeker ook aan onze man uit AS Roma, die door allen daar in Italië de hemel in wordt geprezen, de prestaties niet tenaangesproken, eindig ik hier: Spaanse bondscoach Roberto aangenomen als Belgisch bondscoach om de Belgen spaaanse school aan te leren, Guardiola, Kevin, ziet niemand dan dat? hablamos espanol o hablamas el catalan tambien lol? Dan zijn die discussies wie die tricolore band krijgt ook defenitief voorbij, duidelijkheid vooral.. on the field, to make it THE MATCH OF THE DAY dienen we dan alleen het gaspedaal induwen zoals ze dat van Belgen verwachten. Voetbal, een feest!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Bond heeft duidelijke reactie na gevoelige uitspraken De Bruyne