Lukaku doet beter dan Messi en Ronaldo, enkel Neymar klopt hem

Lukaku doet beter dan Messi en Ronaldo, enkel Neymar klopt hem

13-11-2017 13:05
11

Romelu Lukaku heeft vrijdag zijn dertigste doelpunt gemaakt voor de Rode Duivels, een straffe prestatie voor de amper 24-jarige aanvaller. Zelden maakte zo'n jonge speler al zo veel goals voor zijn nationale ploeg.

Liefst 260 verschillende internationals zijn er al in geslaagd om dertig of meer goals te maken, maar amper 26 van hen waren jonger dan Lukaku. Die was 24 jaar, 5 maanden en 29 oud op het moment dat hij zijn dertigste maakte.

De onbetwiste aanvoerder van het lijstje in Pelé, die op zijn 21ste al dertig goals had voor Brazilië. Als we kijken naar de nog actieve spelers zien we echter alleen maar Neymar die beter doet. Lionel Messi (25 jaar en drie maanden) en Cristiano Ronaldo (26 jaar en acht maanden) moesten allebei langer wachten op dit aantal. Zlatan Ibrahimovic was zelfs al dertig toen hij zijn dertigste goal maakte.

Het record van meeste interlandgoals aller tijden lijkt onmogelijk voor een Belgische speler. Dat is voorlopig voor de Iraniër Ali Daei met 109 doelpunten. Daei speelde dan ook in de Aziatische voorrondes, waar monsterscores niet uitzonderlijk zijn.