Martinez moet de brand blussen: De frustratie zit diep bij De Bruyne

Martinez moet de brand blussen: "De frustratie zit diep bij De Bruyne"

13-11-2017 12:35
2

Kevin De Bruyne liet er zondag geen twijfel over bestaan. Hij is niet tevreden over hoe de Rode Duivels momenteel spelen. Bondscoach Roberto Martinez zit met muizenissen.

Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine ziet een mogelijk keerpunt. "Zoiets kaart je in eerste instantie best intern aan, maar dat hij er mee naar buiten komt, toont aan dat de frustratie toch diep zit bij Kevin De Bruyne. En wellicht bij de rest van de ploeg. Zij stellen ook vast dat er geen vooruitgang geboekt werd tegenover twee jaar geleden op het EK."

Er is kennelijk weinig veranderd sinds het bewind van Marc Wilmots. "Dezelfde kritiek van toen horen we nu opnieuw. Het oogt allemaal wel wat meer gestructureerd dan onder Wilmots, maar nog steeds is de conclusie dat we te veel teren op ons talent. Dat zal Roberto Martínez ook wel zien. Na de recente wedstrijd in Bosnië klopte hij zich op de borst dat hij een winnaarsmentaliteit in de groep kreeg, maar eigenlijk mag dat niet eens een verdienste heten, maar een vereiste voor deze generatie Rode Duivels, met allemaal spelers bij topclubs."

Nu moet er snel gereageerd worden. "Het belangrijkste is dat er nu aan de slag gegaan wordt met die opmerkingen van Kevin De Bruyne. Dat daar in de groep stevig over gepraat wordt. Want Courtois heeft destijds ook al eens op gelijkaardige wijze aan de alarmbel getrokken, maar daar werd uiteindelijk weinig mee gedaan. De Bruyne mag zoiets zeggen, want het is goed dat daar nu - en niet als het te laat is - over nagedacht wordt. Zijn lat ligt natuurlijk ook hoog, want bij Man City werkt hij met Pep Guardiola."