Martinez moet de brand blussen: De frustratie zit diep bij De Bruyne

  Martinez moet de brand blussen: "De frustratie zit diep bij De Bruyne"

  maandag 13 november 2017 om 12:35

  Kevin De Bruyne liet er zondag geen twijfel over bestaan. Hij is niet tevreden over hoe de Rode Duivels momenteel spelen. Bondscoach Roberto Martinez zit met muizenissen.

  Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine ziet een mogelijk keerpunt. "Zoiets kaart je in eerste instantie best intern aan, maar dat hij er mee naar buiten komt, toont aan dat de frustratie toch diep zit bij Kevin De Bruyne. En wellicht bij de rest van de ploeg. Zij stellen ook vast dat er geen vooruitgang geboekt werd tegenover twee jaar geleden op het EK."

  Er is kennelijk weinig veranderd sinds het bewind van Marc Wilmots. "Dezelfde kritiek van toen horen we nu opnieuw. Het oogt allemaal wel wat meer gestructureerd dan onder Wilmots, maar nog steeds is de conclusie dat we te veel teren op ons talent. Dat zal Roberto Martínez ook wel zien. Na de recente wedstrijd in Bosnië klopte hij zich op de borst dat hij een winnaarsmentaliteit in de groep kreeg, maar eigenlijk mag dat niet eens een verdienste heten, maar een vereiste voor deze generatie Rode Duivels, met allemaal spelers bij topclubs."

  Nu moet er snel gereageerd worden. "Het belangrijkste is dat er nu aan de slag gegaan wordt met die opmerkingen van Kevin De Bruyne. Dat daar in de groep stevig over gepraat wordt. Want Courtois heeft destijds ook al eens op gelijkaardige wijze aan de alarmbel getrokken, maar daar werd uiteindelijk weinig mee gedaan. De Bruyne mag zoiets zeggen, want het is goed dat daar nu - en niet als het te laat is - over nagedacht wordt. Zijn lat ligt natuurlijk ook hoog, want bij Man City werkt hij met Pep Guardiola."

  Poll

  Mag De Bruyne zo openlijk kritiek geven, vind je?

  (2266 stemmen)

  Plaats een reactie

  freeman +10948
  maandag 13 november 2017 om 13:06
  Hopelijk weet Martinez nu daaruit de nodige lessen te trekken .....
  Vind ik leuk
  maandag 13 november 2017 om 14:44
  Wie weet heeft hij het intern al geprobeerd te bespreken zonder gevolg... Persoonlijk vind ik het zalig dat de toppers dit openlijk durven doen. Hij toont hiermee tenminste aan wat het hem waard is!
  Vind ik leuk
  Gimini +558
  maandag 13 november 2017 om 14:47
  Een goede trainer doet een ploeg beter spelen , daar is hij in de verste verte niet geslaagd. Een orkest van virtuozen die allen hun eigen partituren spelen, daar kom ook geen muziek uit.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Martinez moet de brand blussen: "De frustratie zit diep bij De Bruyne"