Rode Duivel moet op zijn lip bijten: Dit kan zich tegen mij keren

Rode Duivel moet op zijn lip bijten: "Dit kan zich tegen mij keren"

13-11-2017 12:20
2

Na de wedstrijd tegen Mexico van afgelopen vrijdag was Laurent Ciman de pineut bij de Rode Duivels. Vooral hij zou door de mand gevallen zijn achterin. Zelf is de 32-jarige verdediger dat soort analyses wel gewoon.

Het is volgens Ciman niet de eerste keer dat hij eruit wordt gepikt. "Ik ben het gewoon geviseerd te worden. Als ik de penaltyfout niet had gemaakt, was ik misschien niet de pineut geweest. Maar het stoort me niet dat er kritiek is. Die is gefundeerd na drie tegendoelpunten. We moeten verdedigend beter zijn", staat in Het Nieuwsblad.

Ciman kan het echter niet alleen. "Dit is een collectieve opdracht. Het heeft dus geen zin een individuele speler te viseren of te zeggen dat er anderen ontbreken. Die spelers zijn er niet dus je moet het doen met de spelers die er wel zijn. Met meer dekking en meer dialoog incasseren we geen drie goals."

Ciman wil zich niet laten verleiden tot foute uitspraken. "Het is natuurlijk moeilijk als er kritiek komt van mensen die voetbal kennen of van jullie die me dagelijks volgen. Het is anders dan als mensen spreken die er niks van kennen. Maar ik moet de kerk in het midden houden en beleefd blijven, want als ik reageer, kan het tegen me keren. Ook al moet ik soms op mijn lip bijten."