Het is zeer goed mogelijk dat Stuivenberg geslachtofferd wordt

  "Het is zeer goed mogelijk dat Stuivenberg geslachtofferd wordt"

  maandag 13 november 2017 om 12:06

  Tijdens de interlandbreak ligt de Belgische competitie stil, maar toch is het niet overal rustig. Met Yannis Anastasiou en Jordi Condom vlogen er alweer twee trainers aan de deur. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine stelt zich vragen bij het beleid van sommige clubs.

  Het aantal trainerswissels begint stilaan lachwekkend te worden. "In totaal hebben er in onze Eerste Klasse A en B nu al twaalf van de 24 clubs van trainer gewisseld. Dat noopt mij vooral tot de vraag: hebben die clubbestuurders dan hun huiswerk wel gemaakt? Wat voor beleidsvisie hebben zij? Je mag toch verwachten dat Kortrijk iemand als Anastasiou uitvoerig gescreend heeft vooraleer het hem een contract aanbiedt."

  Van beleid op lange termijn is nauwelijks nog sprake. "Veel te vaak wordt er emotioneel gere(a)geerd, de paniek bij onze Belgische voetbalclubs is enorm toegenomen. Zelfs bij Genk, waar CEO Patrick Janssens zweert bij een rationele aanpak, lijkt het zeer goed mogelijk dat Albert Stuivenberg geslachtofferd wordt als de resultaten de komende weken tegenvallen."

  Altijd de schuld bij de coach leggen is echter geen oplossing. "Altijd weer is het de trainer die het gelag betaalt voor de foute inschattingen op bestuursniveau. Ik wacht echt op het moment dat een bestuurder eens mea culpa slaat en daar de nodige acties aan koppelt. Eupen vervangt Condom door een trainer die nog niets bewezen heeft (Claude Makelélé, red.). En wat denkt KV Mechelen te bekomen met Aleksandar Jankovic in plaats van Yannick Ferrera?"

  Geen oplossing
  Volgens Sys is een nieuwe coach maar een heel tijdelijke boost. "Op korte termijn kunnen trainerswissels een effect hebben, maar veel te weinig wordt er nagedacht over wat die op lange termijn oplevert. Zo blijft het bij te veel clubs in België een eeuwig herbeginnen."

  Plaats een reactie

  Lord Wenger +14066
  maandag 13 november 2017 om 12:18
  Misschien moeten we volgend seizoen beginnen zonder coaches en gaandeweg er aanstellen als het niet goed gaat. Zo moeten we er niet eerst ontslaan om dan een nieuwe aan te stellen, ook geen mediacircus meer en bovendien spaart het heel wat geld uit.
  Vind ik leuk
  BS90 +4553
  maandag 13 november 2017 om 12:19
  Wel straf hoe de mens kritiek heeft op Genk voor iets wat ze misschien zouden kunnen doen. Zou hen juist een pluim geven omdat ze hem NIET hebben ontslaan.
  Vind ik leuk
  Wolf1986 +1591
  maandag 13 november 2017 om 13:33
  Met de kern die genk heeft zit stuivenberg op zijn plaats.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  "Het is zeer goed mogelijk dat Stuivenberg geslachtofferd wordt"