Martinez krijgt raad: Hem zouden wij niet meenemen naar WK

Martinez krijgt raad: "Hem zouden wij niet meenemen naar WK"

13-11-2017 10:30
4

België is kwetsbaar achterin, dat is in de match tegen Mexico absoluut gebleken. Het trio met Thomas Vermaelen, Dedryck Boyata en Laurent Ciman stond op wankele benen. Ook Het Belang Van Limburg maakt zich zorgen.

Analist Kristof Liberloo ziet België enkel een goeie kans maken als alle toppers fit zijn. De wisselspelers waren dramatisch. "Boyata is nog relatief jong (26) en moeten we na die zeperd tegen Mexico niet volledig afschrijven, Ciman (32) zouden wij echter niet meenemen naar het WK, mochten we de 23 namen voor Rusland moeten uitkiezen."

"De Belgische defensie is al sinds het EK in Frankrijk een zorgenkind. De keren dat de Rode Duivels met hun beste verdediging aan de wedstrijd konden starten, zijn niet op een hand, maar op een pinkje te tellen. Neem nu de verloren kwartfinale op het EK vorig jaar, toen liepen Meunier, Alderweireld, Denayer en Jordan Lukaku achteraan. Onvoldoende als je prijzen wil pakken op een groot eindtornooi." 

België moet dan ook geluk hebben met blessures. "Alleen als er volgende zomer in Rusland maximaal één speler uit het rijtje Kompany-Alderweireld-Vertonghen-Vermaelen geblesseerd (of geschorst) is, kan hij het hoogste ambiëren. Is dat niet zo, dan bestelt u best tickets voor de groepsfase. Kaartjes voor de kwartfinale? Niet doen."