De Bruyne onder vuur na kritiek op Martinez: 'Hij flirt met een airtje'

De Bruyne onder vuur na kritiek op Martinez: 'Hij flirt met een airtje'

13-11-2017 09:37
8

Kevin De Bruyne heeft het bijzonder moeilijk om zich door te zetten bij de Rode Duivels. De middenvelder kan niet overtuigen in het nieuwe spelsysteem en lijkt ongelukkig te zijn bij de nationale ploeg. Het Laatste Nieuws pakt de Rode Duivel hard aan.

De kritiek van De Bruyne op de tactiek bondscoach Martinez is niet in goede aarde gevallen bij Het Laatste Nieuws. 'De Bruyne flirt al eens met een airtje. Ernaast, maar ook óp het veld - hoe hij in de wedstrijd tegen Napoli vlak voor rust zijn medemaats denigrerend aanpakte, is niet de attitude die je associeert met een leider die op elk moment de groepsdynamiek bewaakt, zoals hij zondag tot driemaal toe pretendeerde', klinkt het.

Toch wordt hem nog even het hand boven het hoofd gehouden. 'Met 'We kennen Kevin' is De Bruyne al vaker weggekomen. En niet onterecht. Als je zó goed bent, dienen de lijnen waartussen je je als klasbak beweegt breder te zijn dan voor een ander', schrijft Stephan Keygnaert.

Er wordt wel gevreesd voor een negatief effect op de nationale ploeg. 'Kevin De Bruyne die zeven maanden voor de Wereldbeker aangeeft dat de nationale ploeg in een tactisch niemandsland speelt, is niet iets om licht overheen te gaan. Dat is code oranje', besluit het dagblad.

Lees ook: Rode Duivels op ontploffen? 'De Bruyne ergert zich aan favoritisme bondscoach'
Lees ook: De Bruyne haalt uit naar Degryse en Vandenbempt: "Wat is hun probleem?"