Zwitserland en Kroatië pakken WK-ticket: nog vier startbewijzen beschikbaar

Zwitserland en Kroatië pakken WK-ticket: nog vier startbewijzen beschikbaar

12-11-2017 22:58

Zwitserland en Kroatië hebben zich zondagavond gekwalificeerd voor het WK van 2018 in Rusland. De Zwitsers hielden Noord-Ierland van het lijf, terwijl de Kroaten uitbolden tegen Griekenland.

Zwitserland - Noord-Ierland
Zwitserland kwam in Basel niet tot scoren tegen Noord-Ierland, in een wedstrijd die eigenlijk nooit loskwam door de hoge stakes. De Noord-Ieren waren in de 91ste minuut nog het dichtst bij een doelpunt, maar de Zwitser Ricardo Rodriguez haalde de bal van de lijn. Rodriguez groeide op die manier uit tot dé man van het tweeluik, want in de heenwedstrijd maakte hij ook het enige doelpunt uit een penalty. Die werd gegeven na een dubieuze handsbal.

Griekenland - Kroatië
Kroatië plaatste zich zondagavond ook voor het WK. De return in Piraeus had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want de Kroaten hoefden na de 4-1 zege uit de heenwedstrijd geen bovenmatige inspanningen meer te leveren en Griekenland kon geen moment een vuist maken. Een Grieks wonder bleef daarom uit. Kroatië is het 28ste land dat zich plaatst voor het mondiale eindtoernooi in Rusland. Er zijn nog vier startbewijzen te vergeven.