Beerschot Wilrijk krijgt stevig pak slaag in Jan Breydelstadion

12-11-2017 16:15

In 1B heeft Beerschot Wilrijk zijn periodetitel kennelijk iets te hard gevierd. Op het veld van Cercle Brugge kwam het er niet aan te pas en verloor het met 4-0.

Cercle had maar één helft nodig om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Mercier legde in minuut negen de 1-0 al binnen. Symbolisch, want negen was ook het nummer dat de betreurde Josip Weber had bij Cercle. Iets voor het halfuur pakte bezoeker Diarra rood en kreeg Cercle een penalty. De Belder miste niet.

Beerschot wist zo dat het moeilijk werd en kreeg er snel nog twee om de oren. Crysan kon voor de rust nog twee doelpunten scoren. Bij de 3-0 stond Beerschot zelfs maar met negen, want Prychynenko stond toen naast de kant voor verzorging.

De tweede helft was totaal overbodig en bracht dan ook veel minder spektakel. Er werd niet meer gescoord, maar dat Cercle niet aan het hart komen. Het staat nu meteen aan kop in de nieuwe periode.