Voormalig goudhaantje van Genk lost verwachtingen helemaal in in Engeland

Voormalig goudhaantje van Genk lost verwachtingen helemaal in in Engeland

12-11-2017 11:38
1

Wilfred Ndidi speelde bij KRC Genk de pannen van het dak en koos er vorige winter voor om het in de Premier League te gaan proberen. Bij Leicester City groeide hij in no time uit tot een onbetwistbare steunpilaar. De cijfers spreken boekdelen.

Het Britse WhoScored komt allereerst met een opvallende statistiek. Geen enkele speler in de Engelse hoogste klasse verrichtte dit seizoen al meer tackles of intercepties. In totaal zette de Nigeriaan 61 keer een tegenstander van de bal. Het lijkt wel zeker dat Leicester de opvolger voor N'Golo Kanté gevonden heeft.

Dat valt ook af te leiden uit het prijskaartje van Ndidi. Zondag publiceerde Sportimize immers een lijst met duurste voetbalclubs, waarbij bij elke club ook nog eens de meest waardevolle speler werd aangeduid. Bij Leicester, dat negentiende staat, is dat Ndidi. De voormalige Genkie zou nu al 55 miljoen euro moeten opbrengen.

Dat is aanzienlijk meer dan de Limburgers minder dan een jaar geleden ontvingen. The Foxes legden destijds 17,7 miljoen euro op tafel, al kan dat bedrag via allerhande clausules nog oplopen richting de 22 miljoen. Een doorverkooppercentage wist Genk jammer genoeg niet te bedingen ...