OVER EN UIT! Wilmots grijpt naast WK-ticket, ontslag dreigt

OVER EN UIT! Wilmots grijpt naast WK-ticket, ontslag dreigt

11-11-2017 20:20
4

De missie van Marc Wilmots is mislukt. Wilmots werd in maart aangesteld als dé man die Ivoorkust naar het wereldkampioenschap in Rusland moest leiden. Hij heeft echter hopeloos gefaald. Ivoorkust verloor voor eigen publiek de beslissende kwalificatiematch tegen concurrent Marokko, dat het ticket veroverde: 0-2.

Marokko had voor aanvang van de match één punt meer en dus had Ivoorkust een heldere opdracht: winnen. In de eerste helft ging het echter al hopeloos mis voor De Olifanten. Nibal Dirar (ex-Club Brugge) opende met wat geluk de score, waarna Mehdi Benatia de bezoekers aan het half uur al helemaal op rozen zette. Ivoorkust had daarom drie goals nodig in de tweede helft, maar een mirakel bleef uit in Abidjan.

Door de nederlaag lijkt er ook gelijk een einde te komen aan het bondscoach van Wilmots bij Ivoorkust. De voormalige keuzeheer van de Rode Duivels lag al enorm onder vuur vanwege de slechte resultaten. Ivoorkust won onder zijn leiding amper twee van de acht interlands, en de 4 op 12 in de resterende WK-kwalificatiematchen waren duidelijk onvoldoende om naar Rusland te mogen.